Seminarium

Seminarium – SCHREMS II – stopp för marknadsföring och kommunikation i sociala medier?
10 december 2020
Den 16 juli 2020 ogiltigförklarades Privacy Shield – alltså överenskommelsen mellan EU och USA för överföring av personuppgifter – av EU domstolen i det så kallade Schrems II målet (C 311/18). Domen är en av de mest betydelsefulla från EU domstolen och får omfattande konsekvenser för svenska företag, annonsörer, myndigheter och organisationer, mht den omfattande användningen av amerikanska molntjänster och sociala medieplattformar.

Komm och Sveriges Mediebyråer, tillsammans med Advokatfirman MarLaw, anordnar ett webinar där vi går vi igenom huvuddragen i domstolens slutsatser samt tittar på de Rekommendationer från Europeiska Dataskyddsstyrelsen om kompletterande skyddsåtgärder vid tredjelandsöverföringar med anledning av Schrems II, som presenterades 10 november. Vi går igenom vilket ansvar man har vid överföring av personuppgifter till USA och sk tredje land samt vad ni kan göra i praktiken i dagsläget.

Seminarium – Nya direktiv från EU & Privacy Shield
Vad gäller för dataöverföring och molntjänster hos amerikanska molnleverantörer? Hur behöver man som som Personuppgiftsansvarig tänka kring nyttjande av exempelvis Google, Microsoft, Mailchimp och WordPress? Seminariet är ett samarbete mellan IAB Sverige och MarLaw Advokatbyrå.