Komms nyhetsbrev #maj 2024

Ny hemsida presenterar banbrytande svensk kommunikation

Efter nästan två års arbete finns det nu en helt ny hemsida som dokumenterar epokgörande svensk kommunikation i form av arbeten av plantinaakademins medlemmar, avsedd att vara en inspirationskälla för nya generationer kreatörer och för intresserade i omvärlden.

Välkomna på Young Lions uppskattade prisutdelning & Branschmingel 2024

Tidag 21 maj kl.16.30-18.30 är det dags att presentera vinnarna i årets Young Lions. De fyra belönade teamen kommer att representera Sverige i den
internationella tävlingen under Cannes Lions Festival of Creativity i juni. 

CommToAct: Medieguide för inkluderande kommunikation

Med initiativet CommToAct People tar vi gemensamt socialt ansvar – ta del av vår nya medieguide framtagen för att kunna säkerställa inkluderande kommunikation. I guiden har vi samlat de fyra stegen och de frågor ni bör ställa er. På CommToAct.se finns mer verktyg och inspiration för ditt vardagliga arbete.

En maj-update kring Green claims direktivet

Det ursprungliga förslaget från EU-kommissionen som presenterades våren 2023, bygger på: 1. Kriterier för hur miljöpåståenden i text eller i form av en miljömärkning måste underbyggas och kommuniceras.  2. Krav på förhandsgranskning av en ackrediterad tredjepart före publicering. 3. Krav som både privata och offentliga miljömärkningssystem behöver uppfylla. Därefter har EU-parlamentet och Europeiska unionens råd tagit fram sina respektive ståndpunkter och det är dessa två som måste enas om en slutlig regeltext. 

Aktuella händelser i komm-kalendern

Om Sveriges Kommunikationsbyråer (Komm) 

Komm är en branschorganisation för byråer som verkar inom reklam, kommunikation, design, PR, event, content, digital, varumärke & media. 

Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. 

Senast uppdaterad 20.05.24

Publicerad 16.05.24