Årsmöte i Sveriges Kommunikations­byråer 2024 – Två nya ledamöter valdes in i Komms styrelse

Idag, tisdag 28 maj, hölls årsmöte på Bonnier Konsthall med ett femtiotal byråledare närvarande på plats och digitalt.

I anslutning till årsmötet, under den traditionsenliga byråledardagen, hölls två gästföreläsningar. Inledningsvis fick deltagarna lyssna till Sveriges Annonsörers ordförande Stina Liljekvist på Skandia som pratade om “Sveriges sjukaste yrke”. Därefter tog psykologen och tidigare verksamma copywritern Stefan Pagréus vid och berättade om sin nya bok “Tvärtom – 7 strategier för dig som mår bra eller halvtaskigt”.

Följande nya ledamöter valdes:

Charlotta Stenson, vd, Bulldozer Kommunikationsbyrå, Karlstad

Charlotta har arbetat i kommunikationsbranschen i drygt tio år och har med sig erfarenhet och kunskap om marknadsföring och försäljning från båda sidor. Som beställare har hon arbetat nationellt och internationellt inom livsmedelsindustrin samt inom telekom och IT. Idag är hon företagsledare och leverantör med ett stort engagemang för att skapa organisationer där medarbetare, miljö och ekonomi är i fokus och får omtanke. Oavsett sin roll har Charlotta alltid fokus på kommunikationens och kreativitetens betydelse och kraft för att skapa den förändring som behövs för att driva affärsnytta. Charlotta har lång erfarenhet av styrelsearbete både från aktiebolag och kooperativa bolag.

– Jag ser fram emot att tillsammans med alla inom Komm och med alla medlemmar fortsätta jobba för det jag i min roll dagligen drivs av, det vill säga kommunikationens och kreativitetens betydelse och kraft för branschens kunder. Att skapa förändring och driva affärsnytta av olika slag, säger Charlotta Stenson, Bulldozer. 

Canan Yasar, Founder & Creative Director, Obeya, Sthlm

Canan Yasar har arbetat i kommunikationsbranschen i över 16 år varav snart 9 år i egen regi på PR-byrån Obeya. Hon är särskilt intresserad av hur branschen kan vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling med fokus på social hållbarhet och ansvarstagande kommunikation. Hennes erfarenhet inom både PR och reklam gör att hon har en god förståelse för hur vår bransch transformeras och vad som krävs av byråer men även hur företag kan bredda sin målgrupp utan att spä på fördomar. Canan sitter i Reklamombudsmannens opinionsnämnd och i olika advisory board samt var med och grundade nätverket All of us, som syftar till att belysa och stötta mångfald i kommunikationsbranschen.

– Min drivkraft har alltid varit att förändra vår bransch till det bättre, oavsett om det handlar om kommunikationen vi skapar, ökad inkludering eller vilken typ av arbetsmiljö och kultur vi har. Därför är jag väldigt taggad på att tillsammans med övriga gänget i styrelsen jobba för en mer hållbar och lönsam bransch, säger Canan Yasar, Creative Director & Founder Obeya. 

STYRELSEN IDEELLA FÖRENINGEN SVERIGES KOMMUNIKATIONSBYRÅER, 2024-25

Jacob Nelson – Copywriter, Forsman & Bodenfors, Sthlm – ordförande
Magnus Ahlqvist – Creative Director/Partner, Vinter, Luleå
Erica Berghagen, vd, We Are More, Göteborg
Johan Dyrendahl – CEO, Prime Weber Shandwick, Sthlm
Morten Flamand – CEO, EssenceMediacom, Sthlm
Nina Granath – Creative Director, Stockholm Design Lab, Sthlm
Maja Kipatsi Danell – vd, FAB Agency, Göteborg
Ivan Matanovic – Creative Director & Founder/Owner, Guts & Glory, Malmö
Malin Rönnmark – vice vd/byråschef, OTW, Sthlm
Casper Schaber – CEO/Partner, CEO, 500, Sthlm
Charlotta Stenson – vd, Bulldozer Kommunikationsbyrå, Karlstad
Josephine Wallin Ankarstrand – Creative Director, Nord DDB, Sthlm
Jerker Winther – Chief Strategy & Business Officer (CSBO)/Partner, Åkestam Holst NoA, Sthlm
Canan Yasar – Creative Director/Founder, Obeya, Sthlm

Samt enbart ledamöter i Sveriges Kommunikationsbyråer Aktiebolag:

Sofia Persson – Market Strategist och delägare, Mustasch Reklambyrå, Landskrona
Sandra Gidlund Johansson – CFO, Garbergs, Sthlm

VALNÄMND, 2024-2025

Melina Aristiadou – CEO/Partner, Uncle Unicorn, Gbg
Tobias Franzén – CEO, The Amazing Society, Sthlm
Lena Grundström – Account Manager, Forman & Bodenfors, Sthlm
Jesper Kling – CEO, Patriksson Group, Sthlm
Jessica Morales – COO/Client Director & Partner, Åkestam Holst NoA, Sthlm

Senast uppdaterad 03.06.24

Publicerad 28.05.24

Komm

Styrelsen Komm

Sveriges Kommunikations­byråers styrelse är sammansatt på ett sätt som speglar de olika medlems­företagen, och den representerar förbundets breda spektrum av företag och discipliner. Det innebär att det i styrelsen finns ledamöter från både mindre företag och internationella nätverk med global verksamhet. Här finns också representanter från företag såväl inom som utanför storstadsregionerna. Det är också viktigt att styrelsens sammansättning visar att vi strävar efter en mer jämlik fördelning m...