William Andersson om Roger Hatchuel Student Academy

Komm tar just nu emot ansökningar till Roger Hatchuel Student Academy Stipendiet 2024 – ett globalt 6-dagars program som pågår under Cannes Lions Festival of Creativity i Frankrike.

Sedan 2003 har RHSA inspirerat nästa generations kreativa ledare genom kunskap, rätt verktyg och ett nätverk som gör det möjligt att utforska olika kreativa vägar innan det är dags att lämna studentlivet bakom sig och starta sin karriär inom kommunikationsbranschen. Komm är Sveriges representanter för Cannes Lions och har därför möjligheten att nominera kandidater till Roger Hatchuel Student Academy.

För att söka behöver du:

  • Studera reklam, kommunikation, design eller marknadsföring eller liknande utbildning.
  • Prata flytande engelska
  • Vara mellan 18-25 år gammal (Född på eller efter 21 Juni 1998)
  • Kunna närvara i Cannes under festivalen 17-25 juni 2024

2023 tilldelades stipendiet William AnderssonBerghs School of Communication, läs mer om hur han upplevde veckan i Cannes nedan.

Jag fylls med glädje och inspiration när jag blickar tillbaka på min vecka vid Roger Hatchuel Academy under Cannes Lions 2023. Det var på många sätt en upplevelse som gav mig pinfärska insikter om kommunikationsbranschen och inte minst personlig utveckling. När jag först fick beskedet visste jag inte vad som väntade. I e erhand önskar jag att alla kunde få chansen att uppleva Roger Hatchuel Academy och låta sig översköljas av inspirationen som väntar runt varje hörn under den här intensiva och lärorika veckan på rivieran.

Veckan i Cannes fick sig en rivstart redan på söndagse ermiddagen. Vi var studenter från jordens alla hörn som representerade 27 olika länder. Det var underbart att möta människor från så olika bakgrunder med samma gemensamma nämnare: en passion för kommunikation och kreativitet. Vi fick också möta vår underbara kursledare Serfi Altun och handledare Leyla Kamil.

På festivalområdet fanns ett campus där tre olika akademier pågick parallellt, varav den ena var Roger Hatchuel Academy. Här spenderade vi dagarna från cirka 9–17. Där fylldes tiden med inspirerande privatföreläsningar av bland annat David Shing, Jonathan Mildenhall, Amani Al-Khatahtbeh, Gemma Redgrave och prisbelönta GUT-duon Juan Javier Peña Plaza och Ricardo Casal. Detta varvades med mingel, prisutdelningar och intressanta workshops från bland annat Lego. Samtalen under veckan var många, men återkommande var viktiga teman som medmänsklighet, inkludering och egenvärde.

I början av veckan blev vi tilldelade en brief av FN:s Chief Creative Officer, Boaz Paldi, där vi fick i uppdrag att ta fram en idé för en kommunikationskampanj i mindre grupper. På sista dagen fick vi pitcha våra idéer till en jury.

När skoldagarna gick mot sitt slut var det inte läge att rulla tummarna. Tack vare våra festivalpass hade vi tillgång till ett smörgåsbord av aktiviteter när strandpromenaden fylldes av beach clubs såsom TikTokoch Meta Beach samt andra tillställningar av stora varumärken. Här fanns det alltid möjlighet att knyta nya kontakter i branschen. En av höjdpunkterna jag tar med mig var ett par väl valda ord från White Lotus-producenten, Mike Whites panelsamtal: Om du känner dig levande, engagerad och stimulerad av vad du gör, kommer det speglas i ditt arbete och hur människor uppfattar dig. Ta hand om dig själv och gå dit du känner spänning.

En vecka känns länge, men här nere flög tiden förbi. Trots det hade alla i klassen en stor nyfikenhet inför varandra och det dröjde inte länge innan alla blev lite av en familj. Även nu i e erhand har vi återkommande videosamtal för att uppdatera varandra om livet.

På planet hem, med vemod och en känsla av trötthet e er alla intryck som hjärnan skulle bearbeta, var det fortfarande med världens bredaste leende på läpparna. Jag lämnade Cannes med nya vänner, erfarenheter och med ett startskott i min karriär. Om du funderar på att söka till Roger Hatchuel Academy via Komm och uppleva denna fängslande plats, tveka inte en sekund längre. Tack Komm för att jag fick representera Sverige i Roger Hatchuel Academy under Cannes Lions 2023.