Sveriges Kommunikations­byråer

Varmt välkommen till Komm – bransch­organisationen för företag som jobbar med marknads­föring och kommunikation. Vi hjälper våra medlemmar att skapa bättre kommunikation och bättre affärer.

Nyhet

19.04.24

Förtydligande från ICC gällande AI (Nu med svensk översättning)

Internationella Handelskammaren (ICC) förtydligar nu att ICC:s regler för reklam och marknads­kommunikation också gäller för reklam skapad med hjälp av AI. Oavsett med vilka hjälpmedel reklam skapas gäller alltså de ”vanliga” reglerna.

Nyhet

19.04.24

Konsumentombudsmannen stämmer företag för reklam av tobaksfria nikotinprodukter (vitt snus) på Tiktok.

Konsumentombudsmannen stämmer företag för reklam av tobaksfria nikotinprodukter (vitt snus) på Tiktok.

Nyhet

18.04.24

Ny medlems­rabatt hos Roughly Right

Roughly Right är ett verktyg som hjälper kreativa byråer hålla koll på lönsamhet i projekt och byråns övergripande ekonomi.

Nyhet

18.04.24

SoMe-reklam för öl förbjuds – otillåtna bilder på annat än produkten

I en dom den 12 april som rör reklam för öl i sociala medier (Instagram) ger Patent- och marknads­domstolen Konsumentombudsmannen (KO) rätt på sju av åtta punkter, medan företaget Poppels Bryggeri AB får rätt på en punkt.

Nyhet

17.04.24

EU inför regler om politisk reklam

De nya reglerna, de flesta med tillämpning fr o m hösten 2025, omfattar transparens och inriktning när det gäller politisk reklam i samband med val, folkomröstningar eller lagstiftningsprocesser på EU-nivå eller i ett medlemsland.

Nyhet

16.04.24

Komm inleder samarbete med TRUE Original

Komm har funnits i över 100 år och gissningsvis har vi tryckt hundratusentals medlems­bevis, kursintyg och andra utmärkelser. Under 2024 kan våra medlemmar förvänta sig att få dessa i en helt ny form via TRUE.

Nyhet

12.04.24

Komms nyhetsbrev #april 2024

CommToAct förstärks & får EU-stöd, briefsläpp i Young Lions och snart dags för årets stora gala!

Nyhet

12.04.24

CommToAct förstärks – två nya bransch­organisationer ansluter och initiativet får EU-stöd

CommToAct, det gemensamma initiativet för att driva hållbarhets­frågor relevanta för marknads- och kommunikations­bransch­en, tar nu nya kliv framåt med beviljat EU-stöd och ytterligare två tongivande bransch­organisationer. Sveriges Kommunikatörer och Swedma ansluter till initiativet. I samband med detta tillsätts en verksamhetsansvarig och initiativet blir ett gemensamt verksamhetsområde som samägs av initiativtagarna. 

Nyhet

08.04.24

Cannes Lions jury 2024

Sveriges Kommunikations­byråer är sedan 2004 officiell partner till Cannes Lions och meddelar nu vilka svenskar som finns representerade i årets awarding jury i Cannes.

Nyhet

27.03.24

Anmälan till Young Lions har öppnat

TV4 fortsätter att satsa på branschens unga talanger och går återigen in som partner för Young Lions Sverige 2024

Medlemskap

Komm är öppet för byråer och företag i hela Sverige som jobbar med marknads­föring och kommunikation – oavsett disciplin.