Young Lions Sverige 2020

Anmälan till Young Lions Sweden öppnade 3 februari!
Här hittar du all info du behöver inför årets tävling

Young Lions Sweden är en uttagningstävling för den internationella tävlingen Young Lions i Cannes. Tävlingen är för kreatörer upp till 30 år som jobbar på byrå. Man kan tävla i flera kategorier  (2019: PR, digitalt & design). Tävlingen går ut på att efter en given brief skapa exempelvis en varumärkesidentitet, PR-kampanj och/eller digital-kampanj beroende på vilket kategori man väljer att tävla i. Man kan tävla i flera kategorier. De vinnande teamen i respektive kategori koras av en jury bestående av framstående kreatörer i kommunikationsbranschen.


Om förra årets tävling:

2019 års jury bestod av: Oskar Lübeck, Bold, Josephine Wallin, Le Bureau och Jenny Hagblom, Volontaire.

”Det är en stor ära att få förtroendet att vara ordförande i 2019 års jury för Young Lions Sverige. Vi i juryn kommer att välja ut de duktiga unga kreatörer som kommer att få chansen att representera Sverige i Young Lions i Cannes i sommar. Att lyckas där kan bli en avgörande språngbräda till en framgångsrik framtida karriär. Det ska bli väldigt spännande att få se alla de inskickade bidragen och jag önskar alla tävlande ett stort lycka till!” – Oskar Lübeck, ordförande för Young Lions Sweden 2019.

Onsdag 8 maj presenterades vinnarna i Young Lions Sweden på TAKO. Tre kreatörsduos representerade Sverige i Young Lions i Cannes. Kategorierna som belönades var PR, Digitalt & Design.

De tre vinnarteamen i den svenska uttagningen var Vera Tornberg, Felicia Bik, Samuel Skwarski, Erik Filén, Tobias Rehnvall & William Sörqvist.

Grattis till alla vinnare 2019 och stort tack till våra samarbetspartners Getty Images, Resumé, Penetrace & Carlsberg.

Läs pressmeddelandet om vinnarna i sin helhet här

De är Nominerade i Young Lions 2019