Utbildningskalendarium vår -14

5-6/2: ALRT – Agency Leaders’ Roundtable i London. Start omgång 2.
Ett utbildningsprogram och nätverk för byråledare som pågår under ett års tid. Under programmet ges deltagarna i ALRT verktyg och inspiration genom regelbundna workshops och möten med externa föreläsare. Samtidigt blir man del av ett nätverk av byråledare för att utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma frågor. Omgång 2 inleds med inspirationsdagar i London där deltagarna får träffa framstående ledarskapsprofiler. Endast 1 plats kvar.Mer info här.

11/2: VARU (Vidareutbildning Ansvarig Reklamutgivare)-kurs
VARU riktar sig till dig som redan är ansvarig reklamutgivare. Kursen är en vidareutbildning och uppdatering av ARU men syftar även till att fördjupa den juridiska kompetensen. Ett krav för medlemskap samt bibehållande av medlemskap i förbundet är att minst en anställd har ARU-kompetens, vilket innefattar uppdatering med VARU-kurs vart fjärde år.
Tid: 9.00-17.00 Plats: KOMM, Sveavägen 32, Stockholm Pris: medlem 7870:-,  icke-medlem 9850:-
Anmäl dig här

13/2: Seminarium om byråsamarbete med Sveriges Annonsörer
Hur skapar och utvecklar man relationen mellan byrå och kund för ett långsiktigt och lönsamt samarbete. Max Aperia, byråvalskonsult föreläser och Klas Tjebbes, ordf KOMMs pitchkommitté pratar kring pitchrekommendationerna.
Tid: 14.30-16.30 Plats: The Fan Club, Kalendegatan 10, Malmö Pris: kostnadsfritt (endast medlemmar)
Anmäl dig här

18/2: Seminarium om byråsamarbete med Sveriges Annonsörer
Hur skapar och utvecklar man relationen mellan byrå och kund för ett långsiktigt och lönsamt samarbete. Max Aperia, byråvalskonsult föreläser.
Plats: Momentum, Kungstorget 7, Göteborg Pris: kostnadsfritt (endast medlemmar)
Anmäl dig här

11/3 Medlemsforum. Tema: Jämställdhetsplan
I fjol genomfördes tre seminarium om implementering av jämställdhetsplan på byråerna. Totalt 25 deltagare närvarade och nu bjuder förbundet in till ett samtal kring arbetet med Maria Idänge, konsult inom HR- och chefsstöd. Välkommen till ett öppet forum för uppföljning och för att utbyta erfarenheter och tankar.
Tid: Frukost från kl 8.15, samtal 8.30-9.30 Plats: KOMM, Sveavägen 32, Stockholm Pris: kostnadsfritt (endast medlemmar)
Anmäl dig här

13/3: Seminarium om effektmätning med Mats Rönne, Penetrace
Hur kan du som byrå initiera och använda effektmätningar och kampanjuppföljning som ett verktyg för att utveckla och förstärka samarbetet med din kund – och därmed också utveckla din egen affär? Mats Rönne, affärsutvecklingsansvarig på Penetrace (och tidigare bl a ordförande för Sveriges Annonsörer) ger sin syn på hur byrån kan bli en viktigare affärspartner i samarbetet med kunden.
Tid: frukost från 8.30, seminarium: 8.45-10.00 Plats: KOMM, Sveavägen 32, Stockholm Pris: kostnadsfritt (endast medlemmar)
Anmäl dig här

16/1-10/4: EAC (European Advertising Certificate)
Europeisk diplomutbildning på grundläggande nivå, European Advertising Certificate (EAC) som riktar sig till medarbetare på medlemsbyrå. Utbildningen drivs av EACA.
Plats: Onlinestudier Pris: kostnadsfritt, tentamen för utbildningsbevis 220 euros.
Mer info här

KOMM:s utbildningsprogram arbetas fram tillsammans med Utbildningskommittén som består av Petronella Panérus, Great Works, Katarina Fredén, Svensson, Christina Nylander, Komm, Erik Wunsche, Ruth,  Johan Öhlin, Lowe Brindfors och Magnus Hjelmare, BERG.

Har du tankar, synpunkter eller frågor är du välkommen att kontakta kommittén påutbildning@komm.se