Rapport: The Swedish Affär

Tillbaka på kansliet efter ett par intensiva dagar med The Swedish Affär. Eventet som görs ihop med den kreativa branschen (film, dataspel, musik, fashion och marknadskommuniation) som uppvaktade den amerikanska i samband med den stora Dataspelsmässan E3 i Los Angeles. Handelsminister Ewa Björling i sällskap med Business Sweden (tidigare Invest Sweden och Exportrådet) var på plats och berättade mer om den svenska kreativa branschen samt även om regeringens exportsatsning.

KOMM närvarade tillsammans med medlemsbyråerna Great Works och Family Business som deltog i både paneler och drog case. Bla berättade Mårten Knutsson om det prisvinnande designprojektet Absolut. Övriga som valt att besöka The Swedish Affär var Peter Settman på Baluba och Titanvännerna Rättviseförmedlingen. Dessutom svenska varumärken som Volvo som uppskattades mycket särskilt när filmen med The Swedish House Maffia visades.

Jag hade också möjlighet att träffa svenskar inom film/reklamfilm/gaming och byråfolk som satt upp bolag i USA. Intressant och lärorikt. Jag passar på att gratta Dice som släppte att dom ska göra Star Wars-spelet samt ser fram emot att diskutera mer i nästa veckas Cannes Lions då dom medverkar i vår akademi Made @Sweden.

The Swedish Affär är delfinansierat och samarrangerat med Svensk Amerikanska Handelskammaren, UD och Tillväxtverket.