Medieinstitutet kompetenshöjer Sveriges företag med korta kostnadsfria YH-utbildningar på distans.

Regeringen storsatsar nu på korta och kostnadsfria YH-utbildningar. Syftet är att underlätta kompetensutveckling för redan yrkesverksamma. Medieinstitutet är en av de utvalda yrkeshögskolorna som får starta den nya formen av YH-utbildningar till hösten.

Syftet med de nya korta YH-utbildningarna är att erbjuda kompetensutveckling till Sveriges företag för att de ska klara omställningar, digitaliseringar och automatiseringen på arbetsmarknaden. Kurserna är kostnadsfria och på distans, meningen är att man ska kunna studera och arbeta samtidigt. De första utbildningarna planeras att starta till hösten 2020. Detta har aldrig gjorts förut och Myndigheten för yrkeshögskolan kommer därför genomföra en testverksamhet med vissa utvalda yrkeshögskolor.

Medieinstitutet är en av de utvalda

Medieinstitutet som bedriver YH-utbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö fick flest antal korta utbildningar beviljade. De är förberedda och kan starta i stort sett direkt.

­– Det är ett stort förtroende som Myh visar oss och vi lovar att överträffa dem. Det är självklart snabba puckar men vi är förberedda. Många av de nya beviljade korta utbildningarna finns redan som delkurser i det befintliga utbildningarna så innehåll, lärare, lokaler finns. Vi är redo. Det här kommer gynna företagen, de anställda och faktiskt hela Sverige, säger Runo Lundström vd på Medieinstitutet.

Medieinstitutet har fått klartecken att starta följande utbildningar till hösten 2020:

Digital analys och mätning
Marketing Automation
Social, Content & Influencer Marketing
Sökmarknadsföring SEO & SEM

Läs mer här!