KOMM i Almedalen 2017

Förbundet är i Almedalen och arrangerar under veckan seminarium, nätverksträffar samt deltar i panelsamtal. Här är programmet för veckan. Uppdateras kontinuerligt!

Måndag 3 juli kl 17:00-20:00
Grillkväll med nära & kära
KOMM bjuder in till nätverksträff och mingel med grillning i trädgården. Inbjudna är medlemmar, nära och bekanta till förbundet.

Tisdag 4 juli kl kl 14:00-16:30
Kommunikation av hållbarhetsarbetet – hur gör man?
Förbundet tittar på näringslivets kommunikation av hållbarhetsarbetet. Med utgångspunkt i forskning och casebeskrivningar resonerar vi framgångsfaktorer, effekt och en och annan dikeskörning. Seminariet riktar sig till dig som är intresserad av hållbarhetsarbete och hur man bäst berättar om det.
Plats: Dagens Medias tält i gästhamnen, Skeppsbron.
Medverkande: Stefan Szugalski, forskare Handelshögskolan Stockholm, Ylva Nestmark, cd Stendahls, Moa Ekstrand, masterstudent i mänskliga rättigheter, debattskribent och kommunikatör, Gustav Martner, grundare Digital Reliance, Mathias Wikström, vd RBK, Hanna Berheim, Hållbarhetsexpert Westander, Jessica Bjurström, vd KOMM
Mer info här

Onsdag 5 juli kl 13:30-14:30
Panelsamtal. Smygreklam – Hur ska medierna och näringslivet ta ansvar?
Inlägg, artikel, native eller reklam, vad är vad och från vem? Gränserna är otydliga så förstår mottagarna vad som är reklam? Gränserna mellan journalistik och reklam samt influencers inlägg och reklam är ofta otydlig. Vilken betydelse har det vem som står bakom ett budskap? Finns det extra känsliga produkter? Finns det extra känsliga målgrupper? Och viktigast av allt – vilket ansvar tar mediebranschen och näringslivet? Eller behövs kompletterande lagstiftning? RO bjuder tillsammans med Resumé in till ett samtal där KOMM deltar i panelen.
Plats: Kronstallsgränd 4 (Resumé tältet)
Mer info här

Onsdag 5 juli kl kl 14:00-15:30
Kommunikation som förändringskraft – rapport från Cannes Lions
Prime bjuder in till ett inspirationsseminarium med årets vinnare från Cannes Lions och ett samtal mellan två av Sveriges största annonsörer om kommunikation som förändringskraft.
Plats: Biograf Biostaden Borgen Visby, Hästgatan 24
Medverkande: David Orlic, vice vd och innovationschef på Prime och ordförande i KOMM, Åse Holmberg, Kommunikationsdirektör Tele2 och Björn Larsson, marknadsdirektör Coop.
Mer info här