Jobbannons: Produktionsledare Guldägget

Guldägget söker en driven och organiserad produktionsledare med hög social kompetens

Arbetsbeskrivning
Som produktionsledare för Guldägget har du ett operativt ansvar för tävlingen som är Sveriges största inom kreativ kommunikation. Guldägget startade 1961 och är därmed även Sveriges äldsta. Guldägget lyfter fram kommunikation ur kreativ synvinkel. Vinnarna belönas alltså för att de har skapat den bästa, mest nyskapande och smartaste kommunikationen under föregående år. Guldägget har därför en viktig roll som inspirationskälla och plattform för diskussion. Det ger våra uppdragsgivare möjligheten att se och uppleva skillnaden mellan medelmåttig kommunikation, och den som är nyskapande, kraftfull och engagerande. Målet är att vi i Sverige för varje år som tävlingen genomförs, ska bli modigare, mer kreativa och ännu bättre på att kommunicera. Tävlingen är en inspirationskälla för branschen med 14 kategorier och fem specialpriser som delas ut årligen.

Tjänsten som produktionsledare för Guldägget kräver att du är strukturerad och kan hantera stundtals stressiga situationer då du kommer ansvara för många uppgifter parallellt. Hösten är en lugnare period med fokus på förberedelse inför att tävlingen öppnar i december medans våren är mer intensiv med stora nedslag som när inskicket stänger, jurydagarna i februari, Guldäggsvernissage i mars och Guldäggsgalan i april/maj. Då tjänsten har många kontaktytor, både internt och externt, så ser vi att du som person är kommunikativ, social och har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningen ligger under Sveriges Kommunikationsbyråer AB men du kommer till störst del att arbeta med varumärket Guldägget. För att trivas i rollen och med oss på KOMM behöver du vara driven, social och prestigelös. Vi består av ett litet kansli på fyra personer som alla hjälps åt och har högt i tak.

Arbetsuppgifter

 • Operativt ansvarig för tävlingen Guldägget
 • Ha löpande dialog (kundansvar) med tävlingens kategorisponsorer, samarbetspartner, kampanjbyrå och eventpartner etc.
 • Hantera tävlingens externa kommunikation såsom nyhetsbrev, SoMe, bokning av utrymme etc
 • Administrera inskick till tävlingen och vägleda tävlande byråer
 • Vara teamansvarig för extra personal så som juryassistenter och eventpersonal i intensiva perioder såsom under granskning av tävlingsbidrag, vernissage, jurydagar etc.
 • Enklare produktion av grafiskt material till Guldäggets kanaler
 • Utveckla tävlingen tillsammans med Guldäggets tävlingsutskott
 • Arbeta proaktivt för att fler ska skicka in till tävlingen

Vi söker dig som

 • Har hög social kompetens och har lätt för att samarbeta med människor
 • Har insikt i kommunikationsbranschen och ett intresse för kreativ kommunikation
 • Är organiserad och strukturerad
 • Kan arbeta självständigt och i team
 • Är professionell, ambitiös och trygg i dig själv
 • Är belägen i Stockholm
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift
 • Har utbildning inom produktionsledning eller projektledning alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet

Om oss
KOMM (Sveriges Kommunikationsbyråer) är en branschorganisation för alla typer av byråer inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, varumärke, content, event, digital och media. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Tävlingar spelar en viktig roll, både för KOMMs medlemmar och deras uppdragsgivare. Genom tävlingar stimuleras byråerna att utveckla nya strategiska och kreativa lösningar, såväl när det gäller innehåll och form som medievalskombinationer. De som vinner priser i tävlingar blir inte bara belönade själva utan visar också för andra hur man kan överträffa sig själv. På så sätt fungerar vinnarna som goda förebilder och exempel för andra, både för individer och kollektiv. Guldägget är Sveriges äldsta och största kommunikationstävling. Guldäggets syfte är att höja den kreativa standarden, lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra den framåt. Tävlingen vill inspirera och ge mod till en hel bransch och få kommunikationsskapare att vilja anstränga sig ännu mer för att näringslivet ska få uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se och www.komm.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt via LinkedInannonsen eller till rekrytering@komm.se. OBS notera att ansökningarna hanteras av en extern konsult, vi undanbeder därför vänligen att skicka CV direkt till KOMMs kansli.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en heltidstjänst med provanställning om sex (6) månader. Start enligt överenskommelse men helst under augusti månad 2022. Viss arbetstid kan komma att förläggas på kvällar och helger i samband med gala och vernissage. Tjänsten är placerad på Sveriges Kommunikationsbyråers nya kontor på Wallingatan 38 i Stockholm.