Intervju Eurobest Young Creatives vinnarteam

 
Tidigare Young Lions Sverige vinnarna Didrik Persson & Katharina Sand från Wenderfalck nådde i förra veckan prispallen i Eurobest Young Creatives med ett Silver i kategorin Integrated. Vi fick en pratstund med det vinnande teamet.
 
– Hur var känslan påväg ner till London och inför tävlingen?
Vi var såklart peppade och spända. Men eftersom vi hade varit i Cannes så visste vi lite vad som väntade, vilket var skönt!
 
– Berätta om briefen ni fick på plats?
Briefen var för UN Womens initiativ HeForShe’s Arts Week, de ville öppna upp konstveckan för en yngre målgrupp. Briefen bestod av en herrans massa delar; engagemang innan, under, och för specifika delar av festivalen. Vi fick gärna lyfta de etablerade konstnärerna, få med influencers och gärna företag. Så vi insåg ganska snabbt att vi behövde välja ut det vi trodde var viktigast.
 
– Var idén solklar eller jobbades den fram under dagen?
Den jobbades fram. Vi försöker alltid hitta intressanta beteenden, trender eller annat hos målgruppen som går att blanda med det kunden vill säga. Så vi hade ett antal olika att jobba med insikter och eftersom tiden var så begränsad så fick vi köra på det som spontant känns bäst, sen får det bära eller brista.
 
– Hade ni nytta av er erfarenhet från Young Lions i somras? På vilket sätt?
Absolut. Vi visste ju vad som väntade och vilka fallgropar som kunde komma om man blev för ivrig att sätta igång. Sen får man såklart en ökad förståelse för vad som prisas, t.ex att det är viktigare att sticka ut än att lösa exakt alla delar i briefen.
 
– Hur skiljer sig Young Creatives från Cannes Young Lions?
Storleken mest, i Cannes så tar ju festivalen över hela staden, riktigt så stort var det inte i London, utan det var mer komprimerat. Rent tävlingsmässigt var upplevelserna väldigt lika, men i Young Creatives fick vi använda våra egna datorer, vilket gjorde oss mer effektiva när vi skulle börja göra ut idén.
 
– Och sista frågan, kommer ni att tävla igen (i Young Lions)?

Det är mycket möjligt! Det är så intensivt att tävla, så man behöver en break innan man kör igen! Men det är väldigt kul, så det är inte alls omöjligt!