Guldäggsgalan blir av

Nytt datum för Guldäggsgalan 2020! Guldäggsgalan är årets höjdpunkt i kommunikationsbranschen. Varje år samlas runt 1500 personer för att hylla det gångna årets bästa kommunikation. I år skulle galan ha ägt rum i förra veckan på Stockholm Waterfront. Årets nomineringsvernissage hölls digitalt och nu kan Guldäggets arrangör KOMM berätta att även galan kommer bli digital och gå av stapeln 29 maj.

Guldäggsgalan är årets höjdpunkt i kommunikationsbranschen. Varje år samlas runt 1500 personer för att hylla det gångna årets bästa kommunikation. I år skulle galan ha ägt rum i förra veckan på Stockholm Waterfront. Årets nomineringsvernissage hölls digitalt och nu kan Guldäggets arrangör KOMM berätta att även galan kommer bli digital och gå av stapeln 29 maj.

– Självklart är vi alla besvikna över att inte kunna mötas och fira Guldägget som vi brukar. Samtidigt behöver vi hitta ljusglimtar och mötas på andra sätt. Därför känns det självklart att inte ställa in Guldäggsgalan utan istället genomföra den på ett nytt sätt. Det nya formatet gör det möjligt för ännu fler att ta del av galan, dessutom utan kostnad. Och så snart att det är möjligt att vi kan träffas igen så lovar jag att vi bjuder in till en guldäggsefterfest där vi ännu en gång kan fira sida vid sida, säger Linda Nilsson, tf vd KOMM.

Guldäggsgalan 2020 kommer att livesändas 29 maj kl 13.00-14.30 och ledas av vännerna Sanna Tidbeck och Hanna Dorsin. Sanna är medgrundare och producent på Volontaire och Hanna är skådespelare och komiker, bland annat som en del av humorgruppen Grotesco. Sanna Tidbeck kommenterar: 

– När jag fick frågan om att leda Guldäggsgalan tackade jag ja på skoj eftersom det såklart måste vara ett skämt. En PRODUKTIONSLEDARE på Guldäggsscenen. Haha, what will they think of next, liksom. Men så visade det sig att det var på riktigt och ja, då lurade jag illa kvickt med mig Hanna. Hon är värsta proffset och kan typ allt och dessutom är det ju digitalt nu, så vad är det värsta som kan hända…? 

Videohälsning från Sanna & Hanna kring årets gala!
Inbjudan till årets gala kommer inom kort.

Om Guldägget
Guldägget är Sverige äldsta och största kommunikationstävling vars syfte är att höja den kreativa standarden, lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra den framåt. Tävlingen vill inspirera och ge mod till en hel bransch och få kommunikationsskapare att vilja anstränga sig ännu mer för att näringslivet ska få uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se.