Föreläsningsserien: Den hållbara byrån


Under hösten har vi under föreläsningsserien Den hållbara byrån fått träffa internationella och nationella kommunikatörer och initiativtagare som har utbildat, inspirerat och givit konkreta råd och tips på hur kommunikationsbranschen kan och bör bli mer inkluderande och representativ, och samtidigt locka nya talanger med nya perspektiv.

Det var ett omfattande program och det kan ha varit svårt att hinna med att se alla. Därför har vi nu samlat ihop alla föreläsningar så att du kan ta till dig allt du inte hann se, återuppleva någon av dem lite extra eller tipsa en kollega.

Nedan hittar du länkar till alla föreläsningar och vill du läsa mer om Den Hållbara Byrån kan du göra det här.


ONE SCHOOL – Oriel Davis-Lyons
Sändes 12 oktober 2020

Oriel Davis-Lyons, Spotifys Creative Director, berättade om hur du som ledare kan arbeta för mångfald, inkludering och representation på din arbetsplats, samt om ONE School – ett program för svarta kreatörer, startat i ett försök att minska de systematiska hinder de möter när de försöker komma in i reklambranschen.

Även det snabbväxande talangnätverket :Part (fd SthlmOp) berättade om vilka de är och vad de har på gång.

Se föreläsningen här!


EACA SESSION: DIVERSITY AND INCLUSION – CHALLENGE OR OPPORTUNITY FOR THE AD INDUSTRY?
Sändes 13 oktober 2020

Ett webinar från EACA (The European Association of Communications Agencies).

Se föreläsningen här!


INCLUSION IS THE KEY – Anbara Hussein & Filippa Dahlkild
Sändes 20 oktober 2020

Marknadskoordinatorer från KAPI – Anbara Hussein och Filippa Dahlkild berättade om sin arbetsplats som ett exempel på hur kreativitet flödar när olika perspektiv möts.

Även nätverket All of Us berättade om vilka de är och vad de har på gång.

Se föreläsningen här!


RÄTTVISAREN 2020 – Ricki Petrini
Sändes 27 oktober 2020

Ricki Petrini, Director of Brand Communication & Affärschef Content Marketing på Mediekompaniet, presenterade ”Rättvisaren 2020”, en studie av strukturerna bakom hur människor representeras och avbildas i svensk reklam.

Se föreläsningen här!


MÅNGFALDSPARADOXEN – Sofia Falk
Sändes 3 november 2020

Sofia Falk, Managing Director, Business Psychology på PBM, pratade om ”mångfaldsparadoxen” och gav tips på rutiner som kan användas för att bättre nå, förstå och relatera till dem ni finns till för och vill nå.

Se föreläsningen här!


INKLUDERANDE KOMMUNIKATION SOM STRATEGI – Redwaan Hossain
Sändes 10 november 2020

Redwaan Hossain, Brand Communication Manager – Running på Adidas, gav en inblick i hur man utformade ett inkluderade koncept, hos adidas, baserad på konsumentinsikter och hur man strategiskt jobbade med målgruppsdata och media.

Se föreläsningen här!


MÅNGFALDIGT NORDISK – Joachim Medalen
Sändes 24 novmeber 2020

Joachim Medalen, VD på The&Partnership Nordics, pratade om vilka utmaningar som finns i att bygga hållbara team, kommunikation och mediaplaner, samt vilka verktyg som kan användas för att bli bättre tillsammans.

Se föreläsningen här!


Stort tack också till våra samarbetspartner All of Us och :Part.

Denna föreläsningsseries syfte är att inspirera varje aktör i branschen att agera i frågan, så samla gärna din arbetsgrupp, eller varför inte hela byrån, och titta på föreläsningarna för att sedan diskutera hur ni kan arbeta hos er för att vår bransch kan bli mer inkluderande och representativ.

Skulle ni har några frågor eller vilja bolla idéer är ni varmt välkomna att höra av er till oss på KOMM på info@komm.se.

Vi ser fram emot att se dig igen till våren då vi fortsätter med Den Hållbara Byrån.