De representerar Sverige i årets Eurobest Young Creative

Om drygt en månad, 30 november till 2 december, är det dags för den årliga tävlingen Eurobest Young Creatives som för andra året i rad äger rum i Warzawa. Tävlingen är likt Young Lions tillägnad unga kreatörer under 30 som på plats i Polen har ett dygn på sig att lösa en brief från en utvald ideell organisation. KOMM avslöjar nu vilka två team som kommer att få representera Sverige.

De kreatörer som kommer representera Sverige är Young Lions-vinnarna och silvermedaljörerna i Young Glory Felicia Bik och Vera Tornberg, Art Director respektive Copywriter, FAB Agency Göteborg. Det andra teamet är den sammansvetsade duon Sofia Skogquist och Axel Bringel, Art Director respektive Creative Director på BCW (Burson Cohn & Wolfe) Stockholm.

– Vi tror helhjärtat på de två utsedda teamen och vad de är kapabla att skapa under den så pressade tidsramen. Felicia och Vera är rutinerade och revanschlystna från sommarens Young Lions och Sofia och Axel har flertalet vinster från stora tävlingar i bagaget, dock inte från Young Creatives – än! Detta säger Anna Magnberg, projektledare på KOMM, som är representanter för Eurobest i Sverige.

– Vi blev superglada och väldigt hedrade när vi fick veta att vi skulle få tävla under svensk flagg i Eurobest. Vi laddar inför Warszawa och ser framemot att möta några av Europas bästa unga kreatörer, säger Sofia Skogquist och Axel Bringel.

– Tjena, vad kul! Vi är redan riktigt taggade och hoppas kunna använda vår revanschlust från Cannes i somras. Nu blir det några veckor av ständigt ältande och analys av vad det kan vara för brief, vad vi kan förbättra från förra gången och hur vi ska komma hem till Sverige med en medalj, säger Felicia och Vera.

Vinnarna presenteras den 2 december.