De är nominerade i Young Lions

Här presenteras de nominerade i den svenska uttagningen till Young Lions och de tävlande teamen var i år fler än någonsin. Uppdraget var att lösa en brief tilldelad av årets ideella uppdragsgivare – STROKE-Riksförbundet som vill öka kännedomen om organisationen. Av de nio nominerade teamen kommer tre team få packa väskorna till Cannes i juni.

– För oss och våra samarbetspartners är det så viktigt att vi möjliggör för unga talangfulla kreatörer att delta i Cannes Lions i sommar – som KOMM är representanter för. Cannes Lions är världens största och mest prestigefulla reklamfestival/tävling och vinnarna i Young Lions kommer kunna inspireras av kreativitet i världsklass. För KOMM är talangfrågan alltid central. Det går inte att se förbi hur viktigt det är för våra unga talanger att få träffas och bygga nätverk med andra unga svenska kreatörer men också för att skapa internationella kontakter, säger Linda Nilsson Tf VD på KOMM.

De nominerade teamen

PR: Stina Bach Rasmussen & Marika Kjäll, McCann. Samuel Skwarski & Erik Filén, Volontaire. Vera Tornberg & Felicia Bik, Digital People.

Digitalt: Marcus Lundvall & Oscar Tiberg, Le Bureau / ANR BBDO. Josefin Wiksten & Manja Bååt, Strateg Marknadsföring. Samuel Skwarski & Erik Filén, Volontaire. Svante Pårup & Anton Bolin, NORD DDB.

Design: Milly Björkman & Ingrid Arnsand Jonsson, Forman & Bodenfors. Tobias Rehnvall & William Sörqvist, Designkontoret Silver. Matilda Lindh & Anton Håkansson, FCB Fältman & Malmén.

– Vi är superstolta över att få ansvara för den svenska uttagningen till Young Lions. En vinst i Young Lions är en språngbräda i karriären och jag misstänker att vetskapen om detta gör att tävlingen i år har lockat fler team än någonsin att delta. Jag kommer att vara på plats under festivalen och heja fram våra team och vid en eventuell vinst så kommer jag vara den första som applåderar upp dem på den stora scenen, säger Anna Magnberg från KOMM Projektledare för Young Lions.

 

Partner till tävlingen är Getty Images som också bekostar de vinnande teamens festivalpass. Vinnarna i tävlingen presenteras den 8 maj.

Artikel Resumé