BRANSCHREKOMMENDATIONER & ALLMÄNNA VILLKOR 2021

Idag presenterade KOMM och Sveriges Annonsörer två stora nyheter för branschen: 

Nya Branschrekommendationer och Allmänna villkor för samarbete mellan annonsör och byrå, till ersättande av Samarbetsavtalet från 2008. Samtidigt och i anslutning till detta har också nya Huvudrekommendationer för upphandling av kommunikationsbyrå lanserats. På denna sida har vi samlat alla dokument och material som är framtagna av KOMM för att det skall vara enkelt att hitta och navigera rätt.


Material som är tillgängligt utan medlemskap:
– Nya Branschrekommendationer och Allmänna villkor för samarbete mellan annonsör och byrå 2021 (svenska)

Material som enbart finns på KOMMs låsta medlemssidor:
– Offertmall (svenska)
– Huvudrekommendationer för upphandling av kommunikationsbyrå 2021

Industry recommendations and General Terms and Conditions (english)
– Quotation Template (english)
– Q&A om Nya Nya Branschrekommendationer och Allmänna villkor – 66 frågor och svar


Exklusivt erbjudande för KOMMs medlemmarKom-i-gång-hjälp med ”Branchrekommendationer & Allmänna villkor för samarbete mellan annonsör och byrå”!
Utöver Q&A – om man känner att man har ytterligare behov av stöd och hjälp – erbjuds alla KOMM-medlemmar exklusiv och individuell avtalshjälp av vår associerade advokat Anna Öster, Cross Advokater. Denna medlemsförmån innefattar individuell vägledning i den sär- skilda avtalssituation ni just nu eller i en nära framtid står inför med ett nytt uppdrag eller ny uppdragsgivare. Ett bra och enkelt sätt att komma i gång med tillämpningen av de nya branschvillkoren och offertmallen!

KOMM-medlem har rätt till 1 tim hjälp per medlem för implementering av de nya allmänna villkoren, till medlemspriset 1000 kr ex moms.

För nyttjande av denna exklusivt framförhandlade medlemsförmån – kontakta förbundsjurist Christina Nylander (christina@komm.se).