Årsmöte i KOMM

Fredag den 24 maj hölls årsmöte i Sveriges Kommunikationsbyråer på Sveavägen 32 i Stockholm. Ett 50-tal byråledare deltog under mötet, som följdes av en presentation av Erik Modig, doktor och forskare vid Handelshögskolan och författare till ”Bang for the buck”.

På stämman valdes tre nya styrelseledamöter in: Helena Westin, styrelseordförande Identity Works, Adam Ulvegärde, art director på Forsman & Bodenfors och Tobias Franzén, vd på The Amazing Society. Till posten som ny styrelseordförande för Sveriges Kommunikationsbyråer valdes Helena Westin enhälligt. Avgående ordföranden David Orlic blev avtackad efter fyra år och två mandatperioder på posten, som stadgarna föreskriver.

I val av valnämd valde stämman att omvälja: Marie Rudolphie, COO & strategic director, Identity Works och Mats Alfredsson, vd, Mecka. Nya ledamöter som valdes in i valnämnden är: Lena Grundström, account executive, Forman & Bodenfors, Kjell Månsson, senior account director, Åkestam Holst och Lamin Sonko, client director, Jung Relations.

Helena Westin, ny ordförande i KOMM, hade följande att säga efter dagens möte:

-Stolt och glad över detta stora ansvar! Kommunikation är både drivmedlet och smörjmedlet för framgång. Utan vass och kreativ kommunikation kan inget bli riktigt stort. Varken företag, människor eller organisationer. Att med kunskap och expertis arbeta med berättelser och budskap är viktigare än någonsin när allt och alla kommunicerar oavbrutet i fler kanaler än någonsin tidigare i mänsklighetens historia. Och tempot bara ökar. Då är det extra viktigt att den professionella kommunikationsbranschen också utvecklas, förändras och innoverar och samtidigt verkligen visar sin kraft och kreativitet och värna verkliga värden och ta ansvar. Det hoppas jag kunna bidra med som ordförande i KOMM.

-De senaste fyra åren har styrelsen och ledningen arbetat strategiskt med att bredda och framtidssäkra förbundet för ett 20-tal som kommer att förändra kommunikationsbranschen i grunden. Helena är den perfekta ordföranden att leda KOMM och förbundets medlemsbyråer genom den förändringen, säger David Orlic, avgående ordförande i KOMM.

-Helena har en gedigen erfarenhet från kommunikationsbranschen både som senior medarbetare, ägare och styrelseledamot i flera olika medlemsbyråDessutom har Helena en gedigen erfarenhet även från köparsidan med ledande positioner och har under nästan 30 år varit verksam i kommunikationsbranschen i olika roller. Hon arbetar i dag på styrelsenivå i såväl bolag som i medlemsbyråer och fungerar även som rådgivare åt byråledare. Sammantaget ger det en unikt bred kompetens både från olika delar av branschen, men också av förändringsledarskap, enligt KOMMs valnämnd.

Styrelsen för Sveriges Kommunikationsbyråer 2019:

Helena Westin, styrelseordförande Identity Works, Sthlm – Styrelseordförande KOMM

Melina Aristiadou, vd, Uncle Unicorn, Gbg

Ulla-Karin Barrett, varumärkesstrateg, Creuna Malmö, Malmö

Elias Betinakis, planning director, NORD DDB, Sthlm

Tobias Franzén, vd, The Amazing Society, Sthlm

Martin Hugosson, vd, Group M, Sthlm

Marta Karlqvist, vd, BCW, Sthlm

Jesper Kling, vd, B-Reel, Sthlm

Désirèe Maurd, pr-strateg, Juno PR, Sthlm

Anna-Karin Nilsson, senior strateg, Gullers Grupp, Umeå

Anton Norberg, partner & business director, Yours, Luleå

Josefine Richards, cd, McCann, Sthlm

Adam Ulvegärde, art director, Forsman & Bodenfors, Sthlm

Diana Uppman, vd, BVD, Sthlm

Malin Wikerberg, cd & copywriter, Garbergs Malmö