“EN VINST I YOUNG LIONS GER EN SJÄLVFÖRTROENDEBOOST, ETT BRA MAPPCASE OCH EN BILJETT TILL ETT AV REKLAMBRANSCHENS ROLIGASTE SAMMANHANG.”

Uttagningen till Young Lions Sverige är igång. Ett team som nått stora framgångar i tävlingen är Alexander Rehnby & Fanny Svensson på Saatchi & Saatchi som vann den svenska uttagningen i PRINT 2015 och därefter i CYBER 2016. KOMM bad teamet dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser från Cannes Young Lions:

– Varför tycker ni man som ung kreatör ska vara med?
 
Man kan ju tävla himla mycket som reklamkreatör, och när man är ung tävlar man ju oftast mot branschkollegor med otroligt mycket mer erfarenhet. Det är lyxigt att få tävla i sin egen ”viktklass”. Dessutom tävlar man ju i princip med en första kundpresentationen och inte ett färdigt jobb, så man får äga sitt bidrag till 100%.

– Vad gjorde att ni vann?

 
Jag tror att vi lyckades hitta en ton i formen och copyn som passar Fältbiologerna (Uppdragsgivare Young Lions Sverige 2016 reds anm) ganska bra. Sedan var vi noga med att hålla idén på brief. Jag tror att det är bra just när bidragen inte är gjorda på riktigt. Att de liksom kan bedömas i förhållande till något.
 
– Vad har tävlingen gett er?
 
Två fantastiska festivaler i Cannes. Cannesfestivalen är svårslagen rent inspirationsmässigt.
 
– Vad betyder en vinst i Young Lions?
 
En självförtroendeboost, ett bra mappcase och en biljett till ett av reklambranschens roligaste sammanhang.
 
– Galen story från förra årets tävling?
 
Vi såg eventuellt Amber Rose köpa en macka.
 
– Tips och tricks till nya tävlande?
 
Har man mycket på jobbet är det bra om man väljer en idé och ser till att skicka in den. Vi la en eftermiddag på idéande och ett par kvällar på att sätta ihop en presentation. Det är alltid roligare att vara med än att inte vara med.
Registreringen för nya team är just nu öppen på younglions.se (deadline 28 feb). Årets brief och ideella organisation presenteras den 1 mars.