Young Lions anmälan

  • OBS! Detta evenemang har genomförts och går inte längre att anmäla sig till.

Young Lions Sweden är en uttagningstävling för den internationella tävlingen Young Lions i Cannes. Tävlingen till för unga talangfulla kreatörer som alla tävlar med en förhoppning om att ta hem sin kategori och få åka till Cannes under festivalveckan i juni. Tävlingen hade inte varit möjlig utan vår huvudsponsor TV4!

För att tävla i Young Lions 2023 krävs det att man är 30 år eller yngre (född på eller efter 23 juni 1992). Man tävlar i team om två personer, antingen från samma eller olika byråer/företag. Anmälan är öppen tills det att briefen släpps, d.v.s 3 mars 2023. Uppgiften för tävlande är att ta fram en kampanj efter en given brief från en ideell organisation som avslöjas i samband med briefsläppet.

2023 års tävlingskategorier är Film, Media, PR & Digitalt och varje team har 7 dagar på sig att lösa briefen! 

Ett team per kategori belönas och de fyra teamen får sen representera Sverige i den internationella tävlingen äger rum under festivalveckan. Föregående år var 60 nationaliteter och 18 tidzoner representerade i tävlingen.

Alla svenska belönade team kommer att få varsitt Cannes Lions pass (värde 1.500€ per person) för att kunna delta med full access under hela festivalveckan 19-23 juni där tävlingen i år äger rum.  

Stort tack till Young Lions sponsor TV4 som gör genomförandet av tävlingen möjlig!

Årets jury – TBA

Anmälan är öppen fram tills briefen släpps den 3 mars kl 15.00.

Läs mer och anmäl ditt team här