VARU KURS

  • OBS! Detta evenemang har genomförts och går inte längre att anmäla sig till.

VIDAREUTBILDNING ANSVARIG REKLAMUTGIVARE

VARU riktar sig till dig som redan är ansvarig reklamutgivare. Kursen är en vidareutbildning och uppdatering av ARU men syftar även till att fördjupa den juridiska kompetensen. Observera att ett krav för medlemskap i Sveriges Kommunikationsbyråer är att minst en anställd har ARU-kompetens, vilket innefattar uppdatering med VARU-kurs vart fjärde år. Kursen riktar sig till produktionsledare, projektledare, ledning på kommunikationsbyrå, marknadschefer och andra som är operativt ansvariga för marknadsföringen och reklamen.

Omfattning: 
Heldag. kl 9.00-17.00

Innehåll:
· Nya lagar och bestämmelser, marknadsföringslagen och skillnader mot tidigare lagstiftning och praxis.
· Nytt mer omfattande avsnitt om Internet som medium. Regler för sociala medier och influencer marketing samt EUs nya dataskyddsförordning GDPR.
· Den nya Spellagen
· Branschavtal
· Konsekvenser av de nya lagarna för kommunikationsbyråer och företag som anlitar kommunikationsbyråer och marknadskonsulter
· Praktikfall

Föreläsare:
Christina Nylander, förbundsjurist, Sveriges Kommunikationsbyråer
Cecilia Torelm Tornberg, advokat, Advokatfirman MarLaw AB

Kursdag:
22 september 2020
(Uppskjutet från 1 april 2020 på grund av COVID-19).

Plats: Stockholm Waterfront
Vi kommer att hålla till i ett konferensrum men gott om plats så att varje deltagare kan känna sig trygg med att kunna hålla avstånd och undvika kontakt med resten av kursdeltagarna. Läs mer på anmälningssidan!

Anmälan hittar du här!

Vänligen notera att anmälan till VARU är bindande. I mån av plats finns det möjlighet att byta datum till ett senare kurstillfälle.

OBS! Bor du utanför Stockholm får du resekostnader (bil, flyg, tåg) ersatta med upp till 2000 kr (gäller medlemmar).

Kursavgift:
Medlemmar: 7850 kr ex moms
Icke-medlemmar: 9850 kr ex moms
(Kurslitteratur/JP marknadsnet värde 2 000 kr exkl. moms ingår, samt kursdokumentation.)

För mer information kontakta:
Christina Nylander, Tel + 46 8-679 08 06, christina@komm.se

Tidigare deltagare om kursen:
”Nytta med nöje. Bra jurister/lärare som livar upp ämnet. Mycket matnyttig info på kort tid, senaste nytt och uppdateringar i gammalt material. Praktiska exempel och man får tänka själv. Känner sig lite smartare efter den här dagen och man friskar upp minnet. Ett plus att man nu också kan hitta det mesta på JP Infonet.”
Barbro Långjuth, Senior Account Manager, ANR BBDO NORDIC

”Jag tycker att VARU var en matnyttig utbildning där jag både kunde fräscha upp minnet av mina befintliga ARU kunskaper samtligt som jag blev uppdaterad om förändringarna som skett senaste åren. Engagerade och kunniga föreläsare som kom med konkreta exempel och som gjorde utbildningen intressant. Likaså ett forum för att träffa andra och se hur andra byråer jobbar med samma frågor.”
Malin Erkander, Projektledare, FCB Fältman Malmén