Tänk om ditt bankkort kunde beräkna din miljöpåverkan?

  • OBS! Detta evenemang har genomförts och går inte längre att anmäla sig till.

aland_index_

Nu är det möjligt. Förbundet är stolta och glada att, som en fortsättning på tema hållbarhet, få bjuda in till ett frukostseminarium där Handelshögskolan presenterar sitt nya utbildningsspår Global Challenges Contextual Studies. Utbildningen är en ny inriktning på kandidatprogrammet som syftar till att öka studenternas insikter om de globala utmaningar och risker samhället står inför och göra dem till insiktsfulla, empatiska och omdömesgilla beslutsfattare.

Inom ramen för detta har Handelshögskolan skrivit undervisningscaset ”Bank of Åland – meeting the global challenges of oceans”” som kommer att presenteras. Projektet sätter fokus på Ålandsbankens utvecklande av Åland Index, ett index som gör det möjligt att få fram CO2-utsläpp kopplat till affärstransaktionen.

Ålands Index är ett projekt som kommunikationsbyrån RBK arbetet med att utveckla i nästan två år tillsammans med Ålandsbanken och flera partners, bl a MasterCard, KPMG, Gemalto, WWF Finland och HK Strategies. Projektet syftar till att skapa både finansiering och förståelse för Östersjöns bästa och innovativa idéer för miljön. Det är världens första bankindex för automatisk klimatpåverkan per transaktion och har utsetts av Svenska Dagbladet till en av de 12 innovationer som kan rädda världen. Åland Index har redan fått stor uppmärksamhet och belönats i internationella tävlingar så som Cannes Lions Innovation och D&AD Impact. Projektet kommer att användas som case study för all grundutbildning vid Handelshögskolan i Stockholm genom det nya utbildningsspåret Global Challenges Contaxtual Studies.

”Ålandsbanken har gjort att det nu finns en röst för miljön i varje enskild betalning. Banker kan absolut ta ansvar för att driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle och kundengagemang kombinerat med smart data är en naturlig väg fram”. Mathias Wikström, vd, RBK.

Seminariet som arrangeras av KOMM tillsammans med HHS och RBK hålls på Handelshögskolan den 25 oktober. Medverkande är Anders Richtnér, forskare och kursansvarig på HHS och Mathias Wikström, vd på RBK. Moderator är Jessica Bjurström, vd på KOMM.

Datum: 25 oktober
Tid: 9.00-10.00,
Plats: Aulan på Handelshögskolan i Stockholm

Anmäl dig här