Fördjupningskurs: Den nya dataskyddsförordningen(GDPR) Sthlm

  • OBS! Detta evenemang har genomförts och går inte längre att anmäla sig till.

Heldag

I maj 2018 får EU en ny dataskyddsförordning: GDPR, General Data Protection Regulation. Ett regelverk som både innebär ett utökat skydd för den enskilde och hot om sanktioner för företag om personuppgifter som inte hanteras på rätt sätt. Denna kurs tar ett samlat och djupare grepp och riktar sig till medlemsföretag som arbetar med personuppgifter för kunds räkning. Vi ger dig verktygen för att uppfylla förordningens krav på interna rutiner i form av processer och fördelning av ansvar. Kursen behandlar de nya samtyckeskraven vid insamling av uppgifter och hur regleringens informationskrav kan uppfyllas i praktiken. Kursen är speciellt framtagen för medlemsföretagen i KOMM och ger även kunskap om hur avtal bör upprättas och utformas mellan personuppgiftsansvarig, personuppgiftsbiträde samt tredje part. Seminariet är exklusivt för medlemmar och görs i samarbete med Advokatfirman MarLaw. Efter avklarad utbildning erhålls ett kursintyg.

Tid: 7 nov kl 09.00-17.00
Lokal: KOMM, Sveavägen 32
Pris: 5000 kr exkl moms/person, exklusivt för medlemmar i KOMM.
Anmäl dig här

Priset inkluderar lunch, för- och eftermiddagskaffe samt dokumentation.

 

Om föreläsarna:

Daniel Tornberg är advokat, vd och partner på Advokatfirman MarLaw. Han är specialiserad på marknadsföringsrätt, upphovsrätt, avtalsrätt och IT–rätt. Även inriktad på att skriva och hantera branschens avtal samt tvistlösning. En av Sveriges mest rutinerade processombud vid Patent- och marknadsdomstolen. Även erfarenhet som ombud vid EU-domstolen och Högsta domstolen. Utöver sitt arbete som advokat är Daniel en flitig föreläsare på universitet, högskolor, organisationer och företag och uppskattas för sin praktiska och pedagogiska metodik. Daniel utbildar även för KOMM i VARU- Vidareutbildning Ansvarig Reklamutgivare. Flitigt anlitad som föreläsare av universitet, högskolor, organisationer och företag.

Sandra Hanson är advokat på advokatfirman MarLaw. Hon har mångårig erfarenhet som juridiskt ombud med särskild inriktning på kommunikationsintensiva företag. Sandra är specialiserad på marknadsförings- och immaterialrätt, avtalsrätt samt IT-rätt, inkluderat frågor som rör dataskydd. Verksam som processombud vid domstol och biträder vid förhandlingar med myndigheter. Hon föreläser löpande vid bl.a. Berghs School of Communication och utbildningsinstitut samt håller anpassade utbildningar för organisationer och företag.

Både Daniel och Sandra har ett särskilt intresse av integritetsjuridik och anlitas av organisationer och företag för att juridiskt säkerställa dess personuppgiftsbehandling.