Fördjupningskurs: Den nya Dataskyddsförordningen (GDPR)

Heldag

I maj 2018 får EU en ny dataskyddsförordning: GDPR, General Data Protection Regulation. Ett regelverk som både innebär ett utökat skydd för den enskilde och hot om sanktioner för företag om personuppgifter som inte hanteras på rätt sätt. Denna kurs tar ett samlat och djupare grepp och riktar sig till medlemsföretag som arbetar med personuppgifter för kunds räkning. Vi ger dig verktygen för att uppfylla förordningens krav på interna rutiner i form av processer och fördelning av ansvar. Kursen behandlar de nya samtyckeskraven vid insamling av uppgifter och hur regleringens informationskrav kan uppfyllas i praktiken. Kursen är speciellt framtagen för medlemsföretagen i KOMM och ger även kunskap om hur avtal bör upprättas och utformas mellan personuppgiftsansvarig, personuppgiftsbiträde samt tredje part. Seminariet är exklusivt för medlemmar och görs i samarbete med Advokatfirman MarLaw. Efter avklarad utbildning erhålls ett kursintyg.

Tid: 3 maj kl 09.00-17.00
Lokal: KOMM, Sveavägen 32
Pris: 5000 kr exkl moms/person, exklusivt för medlemmar i KOMM.
Anmäl dig här

Priset inkluderar lunch, för- och eftermiddagskaffe samt dokumentation.

Om föreläsarna:

Cecilia Torelm Tornberg, Advokat Partner
Cecilia är specialiserad på marknads- och immaterialrätt, avtalsrätt samt dataskydd. Verksam som processombud vid domstol och biträder vid förhandlingar med myndigheter och privata organ. Flitigt anlitad som föreläsare av Berghs School of Communication, universitet, högskolor, organisationer och företag.

Henrik Palmcrantz, Senior Associate
Henrik är specialiserad på marknads- och immaterialrätt, avtalsrätt samt dataskydd. Verksam som processombud vid domstol och biträder vid förhandlingar med myndigheter och privata organ. Flitigt anlitad som föreläsare av organisationer och företag.