KOMM i Almedalen

Måndag 4/7
Oengagemang på en arbetsplats kan liknas vid trasiga maskiner

Janne Björge, grundare av Nine Yards och ledamot i KOMMs styrelse har räknat ut vad bristande engagemang hos medarbetarna kan kosta bolaget. Han pratar om hur man kan skapa engagemang i ett bolag, inte bara genom tydliga mål på bolags- och avdelningsnivå utan även ned på individnivå. Välkommen till ett seminar som berättar vad det finns för potential i bra ledarskap och formeln för vad det kostar om man inte lagar maskinen.

Tid: 15-16.00
Plats: Nowas lokal, Kilgränd 1, bakom Visby Hotel
Moderator: Jessica Bjurström, VD KOMM

Läs mer här
Länk till Almedalsguiden

Tisdag 5/7
Sociala medier – en reklamplats för unga av unga

Våren 2015 anmälde Gustav Martner, då styrelseordförande i KOMM, en framgångsrik bloggare; Misslisibell till RO för smygreklam. Det första case:t i sitt slag som följdes upp av debatt om hur framtiden för annonsörer, bloggare och sociala media-influencers professionellt ska arbeta med kommersiella samarbeten. Välkommen till ett samtal med starka profiler; Gustav Martner, Digital Reliance, Hedvig Hagwall Bruckner, copywriter King och ledamot i KOMMs styrelse, Elisabeth Trotzig, Reklamombudsmannen, Christina Nylander, förbundsjurist på KOMM och Jessika Roswall, ledamot i civilutskottet.

Tid: 15.30-17.00
Plats: Hej Digitalt Fiskargränd 4
Moderator: Beata Wickbom, Hej Digitalt

Läs mer här
Länk till Almedalsguiden

Grillkväll på Leva Kungslador

Förbundet bjuder in till en nätverks- och mingelträff med smak av de Gotländska gårdarna. Ekologisk mat som inspirerar till ett hållbart sätt att leva. Möt representanter från olika kreativa branscher, direkt efter statsminister Stefan Löfvens tal. Grillbuffé och dryck serveras till priset av 450 kr/person.

Tid: från 20.00 Shuttle avgår från Söderport (Adelsgatan) 2,4 km
Plats: Leva Kungslador, Toftavägen 20. Transport tillbaka från 22.00.
Mejla till info@komm.se för bokningsförfrågan.

Onsdag 6/7
Kreativitet på export – om internationaliseringen av de kreativa näringarna

Samtal om möjligheter och utmaningar för svenska företag inom den kreativa sektorn att nå framgång på den internationella marknaden. Mikael Jäderlind medgrundare till digitalbyrån Nansen och John Hargelid från dataspelsföretaget Paradox Interactive delar med sig av sina erfarenheter från att exportera kreativitet, därefter panel om investeringar och politik för att främja kreativa näringars internationalisering.

Panel: Jörgen Warborn, riksdagsledamot (m), Aurore Belfrage, EQT, Mikael Jäderlind och John Hargelid, Paradox, samt Linda Portnoff, Musiksverige

Tid: 14.30-15.30
Plats: Biograf Borgen
Moderator: Per Strömbäck, talesperson Dataspelsbranschen

Läs mer här
Länk till Almedalsguiden